Netuším přesně, co to je. Ale tento web z nějakého důvodu používá cookies. Beru to na vědomí. A vy?

MyBuddy pro workout: novinky z donucení.

15.11.2020

MyBuddy pro workout: novinky z donucení.

Od ledna 2019. Ano, byli jsme k tomu vlastně donuceni. Ale teď jsme rádi!

Proč jsem začal kutit se dřevem

V roce 2018 jsem přidal na web ke stojanům na jednoručky MyBuddy a činkám dřevěné výrobky jednoho východočeského výrobce. Jakože fakt výrobce, ne eshopu:) Ten ale po pár měsících přestal stíhat vyrábět ribstole na zakázku, pak dorazila "dost divná" zásilka stálek, a od října už ani tříska. V lednu se pak ozval, že mi už teda může poslat tu objednávku ze září... 

To už jsem měl ale počmáranou hromadu papírů: s mými skicami jsem zajel za kamarádem Davidem do jeho stolařské dílny. Začali jsme vymýšlet, co by se dalo vyrobit u něj. A hlavně, jak to udělat líp. Já jsem přišel s vylepšním tvaru bočnic stálek: rohy na spodní hraně jsou bez zaoblení. Důvod je jasný - i když zaoblení asi vypadá líp, hrany jsou bezpečnější. Při cvičení nehrozí nestabilita, nebo - v tom horším případě - překlopení. David ještě trochu upravil rozměry bočnic, abychom docílili maximální výtěžnost tabulí dýhy. Shodli jsme se na délkách kulatin na stálkách a dalších výrobcích - budou půl metru, 33 cm, nebo 20 cm. Buková kulatina je celkem drahá, a dodává se v metrovkách. Takže jsme se to celé snažili vymyslet tak, abychom vyráběli bez zbytků materiálu. Kromě pilin:) 

Dělají to stolaři, při vymýšlení používáme mozek. A při výrobě v 99,9% taky:)

Podobné je to s každým dalším výrobkem. Důležitá je funkčnost - stabilita a pevnost. A zároveň výroba beze zbytků. Pro zákazníka to znamená, že neplatí za odpad. V porovnání s mým původním dodavatelem je fajn další věc: Majitel dílny David je zkušený stolař, se dřevem pracuje přes 20 let. A skoro stejně dlouho dělá i kolegou Michalem. I když spolu děláme menší věci, které během pár tréninků chytnou patinu, a většinou i párkrát za rok zmoknou někde na hřišti (což tedy nedoporučujeme...), staví se k tomu jakoby dělali kus nábytku do obchodu nebo benzínky.

Od nás nedostanete výrobek s přebroušenou dýhou, a po těch dvou letech se stane opravdu vyjímečně, že případnou výrobní kaňku na povrchu dýhy - dolepení suku na desce dýhy od výrobce - dáme na vnější stranu výrobku, třeba bočnic stálek. A jestli ano, je to se slevou. A po dohodě. 

Finální úprava před zabalením = všechno projde ještě jednou mýma rukama. Šmirgl, tmel a brusné houbičky v akci.

Všechny výrobky děláme zhruba jednou za měsíc v Domaslavicích. Objednáme desky, kulatiny a dva až tři dny řežeme a spojujeme. Potom všechno odvezu do Čistého dřeva na gravírování. A pak to vyskládám do regálů ve skladu. Jakmile dorazí objednávka, vezmu pár stálek na cvičení, bloků - kostek, handstand canes... a vrhnu se na finální úpravu.

Úkoly jsou dva: projít všechny hrany dýhy, a případně zatmelit vypadlé kousky pojiva mezi jednotlivými vrstvami dřeva. Aby byl povrch, hrany rovný. Bez viditelných dírek. Bodem dva je dohladka obrousit kulatinu na úchopových částech stálek a všechny hrany. Aby ze dřeva nevyčuhovaly třísky, nerovnosti a "žíly". 

A potom je tu už jenom volitelná možnost: jestli dorazí objednávka s gravírováním na přání zákazníka, nachystat logo, obrázek, text... a zajet s tím ještě jednou do Čistého dřeva:)

Příště: Jak je důležité potkat Pepeho a další borce. 

MyBuddy pro workout = poctivá ruční práce. Made in Havířov / Domaslavice.

#nochinaproduction

Tomáš

Náš zákazník
Náš zákazník
Náš zákazník

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDU2NDk